Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

26 teams zien Isaiah Battle’s workout

De kans dat er tijdens de Supplemental draft van aankomende donderdag een speler gekozen wordt, blijft groeien. Dinsdag hield offensive lineman Isaiah Battle een workout op het veld van de Clemson Tigers, de universiteit waar hij voor uitkwam de afgelopen jaren. In totaal waren 26 NFL-teams aanwezig om de prospect te bekijken.

Zoals bekend kiezen teams niet graag in de Supplemental Draft. Net als de ‘normale’ Draft telt deze editie zeven rondes, maar een ploeg die een speler kiest verliest een keuze in dezelfde ronde van de Draft van volgend seizoen. Bovendien hebben spelers die beschikbaar zijn in de Supplemental Draft vaak een krasje. Zo ook Battle. Hij werd ooit geschorst voor het slaan van een ploeggenoot, werd aangehouden voor bezit van marihuana en werd ook vorig seizoen aan de kant gezet vanwege disciplinaire redenen. Waarom hij nu de NFL in wil? Naar eigen zeggen omdat hij komende zomer vader wordt en het geld goed kan gebruiken. Een prima reden!

Overigens kan de jongeman wel ballen en is hij veruit de beste van de zeven prospects die donderdag beschikbaar zijn. Hij is ver over de twee meter lang, weegt een kleine 140 kilo en heeft al 27 wedstrijden in de benen bij de Tigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *