Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL en Dolphins zwijgen ‘Ballers’ dood

De NFL en de Miami Dolphins weigeren te reageren op de nieuwe American Football-serie ‘Ballers’. Er zouden wat copyrights geschonden worden, maar de organisaties hopen vooral dat de weinig succesvolle HBO-serie met Dwayne ’the Rock’ Johnson als hoofdrolspeler snel geschrapt wordt.

Als het niet gaat om een waargebeurd verhaal, worden in series en films altijd fictieve (en doorgaans slechte) namen gebruikt voor American Football Teams. Uitzondering was Ace Ventura; Pet Detective waarbij de Miami Dolphins lijdend voorwerp waren. In ‘Ballers’ zijn de Dolphins opnieuw het meest zichtbaar als de oude ploeg van het karakter dat Johnson speelt. Miami weigert echter enige terugkoppeling of er sprake is van een copyright schending.

De NFL zou ook niet blij zijn gelet op de onderwerpen die aan bod komen in ‘Ballers’. Spelers die ontslagen worden na een vechtpartij zijn in het echt al een doorn in het oog. Laat staan fictief in een serie. Om over cocaïne snuivende spelers nog maar te zwijgen. Maar ook hier geen enkel statement dat wordt losgelaten. De NFL lijkt met doodzwijgen de serie een snelle dood te willen geven.

Zondag nog noemden we op Gridiron de serie verfrissend. De kijkers in de VS oordelen anders. Na 2,2 miljoen kijkers in week 1, waren het er nog maar 1,8 miljoen een week later. De NFL vreest dat iedere kritische opmerking alleen maar meer kijkers zal trekken. De huidige trend van zwijgzaamheid lijkt te werken en dan zou ‘Ballers’ na één seizoen al uitgespeeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *