Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Teams plannen voor kort AFBN Eredivisie seizoen

Circa een maand geleden werd er op de Algemene Ledenvergadering van de AFBN besloten, dat zowel de Eerste divisie als de Eredivisie een lang seizoen zou draaien. De stemming was omstreden en met een vote van 9 voor en 8 tegen ook niet heel overduidelijk. Diverse teams blijken er nu maling aan te hebben.

Uit diverse papieren blijkt namelijk dat minimaal drie teams voor de komende maanden hun offseason hebben gepland en dus gewoon over het besluit van de ALV heen stappen. Groningen Giants, Arnhem Falcons en 010 Trojans doen alsof de competitie in februari begint. De Trojans maken in gelekte documentatie zelfs melding van een eerste oefenwedstrijd op 7 oktober tegen de Engelse Bury Saints.

Arnhem Falcons bestuurslid Michel van Rijswijck heeft inmddels bij de AFBN-teams gepolst om te kijken of het besluit om te draaien is. Hij heeft hier positieve geluiden op ontvangen en denkt dat de clubs er met een nieuwe ALV wel uitkomen.

Groningen Giants preses Johan Oosterhuis: “Wij plannen al onze activiteiten in verband met de Atlantic Cup. Ons trainingskamp van de nieuwe coaches en de aanwas van nieuwe spelers zijn allemaal verbonden aan de introweken van de HBO’s en universiteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *