Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Agaoglu ziet potentie tijdens try-outs Dutch Lions

Het was druk afgelopen zondag op Sportpark Overvecht Noord. Het veld van de Utrecht Dominators was namelijk het toneel van de open try-outs voor de Dutch Lions. Tijdens de combine werkten 79 spelers zich in het zweet en ondergingen ze verschillende testen. Doel: laten zien dat zij een plek verdienen op het roster van de nationale ploeg. (Foto: Chérie Fotografie)

Al vroeg in de ochtend stroomde het parkeerterrein naast het veld vol. Coaches en spelers druppelden binnen voor de eerste Nederlandse combine. Een mooie mix van ervaren, dragende spelers en nieuwe, jonge honden betrad het veld in Utrecht. Voor die eerste groep om te laten zien dat ze gretig zijn om de Lions naar een hoger plan te duwen, voor de tweede groep in de hoop een uitnodiging te krijgen voor het trainingskamp. In totaal telde die laatste groep 57 spelers.

Na een welkomstwoord van headcoach Rey Agaoglu begonnen de spelers per positie aan vijf verschillende workout drills: de 40 yard dash, bench press, vertical jump, 3 cone drill en de 20 yard shuttle. Met name de tijden op de 40 yard dash waren meer dan behoorlijk. Uitblinker van de dag Kevin Wesseling klokte met 4.53 de beste tijd van de dag, op de voet gevolgd door Chris Smith en Jeffrey Juurlink (beiden 4.55).

Na een korte middagpauze ging de dag verder met de positie drills. De spelers werden getest op specifieke onderdelen van hun spel en kregen hands-on coaching van de aanwezige coaches. Aan de inzet en het enthousiasme van de deelnemers lag het in ieder geval niet. ‘Concurrenten’ werden hard aangemoedigd en prima prestaties werden met gejuich ontvangen.

Agaoglu was na afloop zeer tevreden over de dag en de inzet van de deelnemers. Toch ziet hij nog veel verbeterpunten bij spelers, met name als het gaat om de basisprincipes. “Wat ik heb gezien is dat er hele goede atleten zijn, maar dat weten we al jaren. De basisvaardigheden hebben ze echter eigenlijk nooit meegekregen. Dat is niet hun schuld en ook niet de schuld van de coaches, want die leren de jongens wat ze zelf geleerd hebben. Maar als we die goede atleten te pakken kunnen krijgen, als ze naar de trainingen komen, dan denk ik dat er ontzettend veel potentie in zit.”

Uiteindelijk bestaat de selectie van de Dutch Lions die op trainingskamp gaat uit 91 spelers. Uit de groep van de try-outs voegen 37 spelers zich bij de 54 al bestaande selectiespelers. Zij worden hierover per brief geïnformeerd. De uiteindelijke selectie wordt uiteraard ook op Gridiron bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *