Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spring Football, Must or Bust?

Voor de meeste supporters van de NFL, en football in het algemeen, is de lente een vrij lege periode. Tussen de Super Bowl en de aanvang van de pre-season zit immers meer dan zes maanden. Deze football-arme periode wordt enigzins opgevuld door de free-agency en de NFL draft. Hoewel het persteam van de NFL heel hard probeert om iedereen te entertainen tijdens de offseason door van alle muggen olifanten te maken missen we de actie, spanning en intrige van het NFL-seizoen. De NFL zoekt daarom al een aantal jaren naar een manier om deze luwe periode op te vullen. Zo zijn er recent regionale combines ingevoerd en is er dit jaar voor de eerste keer een veteran combine georganiseerd. Allemaal kleine veranderingen om toch maar hun website actief te houden.

Al is het niet altijd zo geweest. Tot van 1991 tot 2007 was er een Europese competitie: ‘NFL Europe’ die doorging in de lente. Het voornaamste doel van deze competitie was om de jonge spelers met een NFL-contract meer ervaring op te laten doen en spelers uit Europa speelkansen te bieden. Een soort van Minor League voor American Football. Bijkomend hoopte men ook zo de sport te promoten in Europa. In 2007 werd uiteindelijk beslist om de competitie op te heffen wegens niet winstgevend genoeg. In plaats van een hele competitie kreeg Europa nog maar 3 ‘echte’ NFL-wedstrijden tijden het seizoen.

Hoewel in de meeste Europese landen, waaronder ook België en Nederland, de eigen American Football competitie plaatsvindt is er nog steeds een zaak te maken voor meer American Football tijdens deze periode. Want zeg nu zelf, een te veel aan American Football? Dat bestaat niet. Wij bij Gridiron zijn alvast te vinden voor meer American Football. Of dit ook werkelijkheid zal worden valt nog af te wachten.

Source: sbnation, Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *