Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Neefje Brett Favre en Team USA verpulveren Frankrijk met 82-0

Nee, het is geen Team USA zoals de beste basketballers die bij de Olympische Spelen of het FIBA World Championship samenkomen om met speels gemak het goud te veroveren. Toch is er ook in het American Football een World Championship waarin Amerikaanse jongens teamen en een toernooi ownen.

Momenteel wordt het IFAF World Championship gehouden in Canton, Ohio en lijkt niets de USA van het goud af te houden. Gisteren wonnen ze in hun derde wedstrijd met liefst 82-0 van Frankrijk. En dat, aldus analisten, terwijl Frankrijk niet eens zo’n slecht team heeft… De Amerikanen begonnen de wedstrijd op bizarre wijze en scoorden op hun eerste 12 drives elke keer een touchdown. Bij rust was de stand al 54-0 en zodoende besloten de Amerikanen in de tweede helft iets rustiger aan te doen.

Het team bestaat uit spelers die net klaar zijn met hun college-carrière en nog niet op een NFL of CFL roster staan. Onder andere het neefje van Brett Favre, Dylan Favre, is een van deze jongens. Hij gooide tegen Frankrijk bijzonder accuraat en was verantwoordelijk voor twee touchdown-worpen.

Eerder in het toernooi won USA al van Mexico (30-6) en Japan (43-18) en voor de finale zal het opnieuw aantreden tegen de Aziaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *