Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Speelt Tonny Walvis volgend jaar in Duitsland?

Tonny Walvis was één van de meest opvallende spelers tijdens het ‘Four Nations Tournament’, voor de Dutch Junior Lions afgelopen lente. Als guard pestte hij linemen en linebackers van Servië en Italië, en die attitude lijkt hij nu naar het buitenland te willen brengen.

Zelf wil hij de geruchten ontkennen noch bevestigen, maar deze foto is een behoorlijk argument in de richting. Scouts en coaches zijn in ieder geval laaiend enthousiast over de attitude en kracht waarmee Walvis speelt.

Walvis-16jul17-2

Hij werd tijdens het finaleweekend afgelopen week nog nationaal kampioen bij Junior Tackle met de Amsterdam Crusaders. ‘Voor mij was het doel om mijn jeugd tackle periode af te sluiten met goud’, zegt hij. Die wedstrijd leek haast een formaliteit: De Crusaders werden ongeslagen kampioen. ‘En ik ben heel trots op onze O-line. We hebben de quarterback goed schoon gehouden.’

Dat zijn toekomst in football echter volledig bij de seniors van de Cru, ook landskampioen, liggen, is geen gegeven.

‘Ik blijf sowieso een Crusader, maar of ik de hele tijd in Nederland blijf… Voor de rest wil ik dat open laten.’ In februari was Tonny nog in Dallas, om in de World Bowl te spelen, maar die deur lijkt gesloten. ‘Amerika is geen optie meer voor mij. Ik wil football spelen, maar wel in Europa.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *