Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Antwerp Diamonds en Puurs Titans Fuseren.

De Antwerp Diamonds en Puurs Titans hebben gisteren een plan aan hun leden voorgesteld met als uiteindelijke doel de twee clubs te fuseren. Het plan, dat uit twee delen bestaat, treedt nu in werking en zou tegen 1 juli 2016 volledig uitgevoerd moeten zijn. De grootste beweegreden achter de fusie is dat ongeveer 70% van de leden van beide teams in hetzelfde gebied wonen. Zo visten de twee ploegen steeds in dezelfde vijver als het over recruitment ging. Door de krachten te bundelen hoopt het bestuur van de beide ploegen een groots American Footballproject op poten te zetten waarin de stad Antwerpen een grote rol speelt. Zo krijgt de stad één grote ploeg in plaats van twee kleinere.

In het eerste deel van het plan worden de beide teams sportief samengebracht. De Junior- en Seniorteams worden samengevoegd en zullen onder de ‘working-title’: Antwerp American Football Club (AAFC) deelnemen aan de competitie. Praktisch wilt dit zeggen dat de tijd verdeeld zal worden onder de twee locaties in Puurs en in Wilrijk.

Na de sportieve samenvoeging van de twee teams volgt er een grote puzzel voor het bestuur om alle details uit te werken. Zo zal er onder andere moeten beslist worden op welke locatie gespeeld zal worden, welke naam de nieuwe ploeg krijgt, welke kleuren er zullen gebruikt worden, wat het nieuwe logo is, enzovoort. Tegen 1 juli 2016 hopen beide teams deze tweede fase, waarin alle belangrijke knopen moeten worden doorgehakt, af te sluiten.

De nieuwe ploeg zal echter van een ongekende grootte zijn, zo tellen ze: 30 U13 en U16 spelers, 40 actieve Juniors (U19) en minstens 50 actieve seniors. Als kers op de taart heeft het nieuwe team maar liefst negen spelers die het finale roster van de Belgian Barbarians haalden. Het is daarmee één van de best vertegenwoordigde ploegen bij de Barbarians (na de Brussels Black Angels, Brussels Tigers en gelijk met de Ostend Pirates.). De Gridironredactie kan al vast niet wachten om de nieuwe ploeg in actie te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *