Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

EA Sports zet Seattle Seahawks te kakken

Onbedoeld is Marshawn Lynch het onderwerp van een online-beef tussen EA Sports en Seattle Seahawks geworden. De ster-running back heeft in Madden NFL 16 een zogenaamde trucking rate van 98 gekregen. Een score waar mening speler stinkend jaloers op zou zijn, eens te meer omdat Lynch in het spel ook nog eens de hoogst gewaardeerde en dus sterkste running back is. Maar de Seahawks vonden dat hun paradepaardje de maximale rating van 99 zou moeten ontvangen en lieten dat op social media weten. Door: Niels Root.

“C’mon @EAMaddenNFL! What’s a Beast got to do to get a 99 TRUCKING?”, zo luidde het commentaar van de Angry Birds op twitter.  Het antwoord van EA Sports liet niet lang op zich wachten. De video-game gigant reageerde door vier goal-line plays te posten waar bij alle vier de plays de running back de bal krijgt.

Met de begleidende tekst “@Seahawks one more of these probably could’ve helped” is het een niet al te subtiele, maar o zo duidelijke verwijzing naar de door de Seahawks verloren Super Bowl finale tegen New England Patriots van het afgelopen seizoen.

Met een achterstand van vier punten en nog enkele seconden te spelen, stonden de Seahawks op de 1-yard line van de Pats. Waar alles en iedereen een hand-off naar de beste running back van het seizoen verwachtte, besloot de coaching staff van Seattle voor een verrassing en ging voor de pass. Een vrijwel 100 procent zekere touchdown van Lynch en dus het kampioenschap maakte plaats voor een slap balletje van quarterback Russell Wilson, die ook nog eens onderschept werd door de New England verdediging.  Een onbegrijpelijke beslissing, die blijkbaar ook bij EA Sports niet vergeten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *