Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cardinals rookie in gezicht geschoten

Arizona Cardinals rookie wide receiver Damond Powell Jr. is afgelopen vrijdag voor zijn woning in Ohio in het gezicht geschoten.  Volgens ooggetuigen werd de 22-jarige Powell vanuit een goud-gekleurde auto door drie gemaskerde mannen onder vuur genomen, terwijl de speler zelf met zijn vrienden in zijn eigen auto zat. Powell werd vervolgens direct naar het University of Toledo Medical Center gebracht, waar werd vastgesteld dat zijn verwondingen niet levensbedreigend zijn.  Wat de toedracht van de schietpartij is, is nog niet duidelijk. Door: Niels Root.

De Cardinals reageerden geschokt en lieten als steunbetuiging aan de familie weten klaar voor hen te staan: ‘Wij bieden de familie van Damond alle steun en middelen die zij nodig hebben in deze zware periode. Wij zullen de situatie rondoms Damond’s gezondheid en herstel op de voet volgen.’

Powell werd op 5 mei door het team uit de NFC West als undrafted free agent opgepikt en kwam daarvoor twee jaar uit voor de Iowa Hawkeyes. In beide seizoenen startte hij alle wedstrijden en was goed voor een totaal van 608 receiving yards en vijf touchdown catches.

Bij de Cardinals zal hij zich vooral moeten richten op de positie van derde receiver achter de onbetwiste nummers 1 en 2: Larry Fitzgerald en Michael Floyd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *