Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL gaat beter op de ballen letten

De NFL en haar scheidsrechters gaan de wedstrijdballen beter in de gaten houden. Er kwam veel kritiek op de manier en frequentie van testen van de ballen naar aanleiding van DeflateGate. De NFL heeft nu besloten dat er strenger moet worden gecontroleerd.

De resultaten van de checks voorafgaand aan de wedstrijd moeten worden gedocumenteerd. Bovendien worden er tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd random tests gedaan om eventueel valsspelen tegen te gaan. Een bal moet de juiste luchtdruk hebben tijdens de wedstrijd en die druk moet voor alle teams uiteraard nagenoeg gelijk zijn (tussen de 12.5 en 13.5 psi).

De hele discussie rond de luchtdruk kwam op gang nadat de New England Patriots met te zachte ballen speelden tijdens het kampioenschapsduel van de AFC tegen de Indianapolis Colts. De hele zaak, omgedoopt tot DeflateGate, is nog altijd niet helemaal afgerond. Tom Brady, in eerste instantie geschorst voor vier wedstrijden, wacht op de uitspraak van commissioner Roger Goodell over het beroep wat hij heeft aangetekend tegen de straf. Het is aannemelijk dat er strafvermindering komt, maar hoeveel die vermindering wordt, is niet duidelijk. Volgens insiders neemt Brady geen genoegen met minder dan een verklaring van onschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *