Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cardinals doorbreken barrière met eerste vrouwelijke coach

Na het succes van Becky Hammon als assistent-coach van de San Antonio Spurs, moet ook de NFL eraan geloven. Jen Welter, Dr. Jen Welter om precies te zijn, gaat ‘stage lopen’ bij de Arizona Cardinals als assistent-trainer tijdens training camp en het voorseizoen. Ze gaat zich voornamelijk bezig houden met de inside linebackers. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke coach op NFL-niveau.

Welter is absoluut geen onbekende als het op football aankomt. Eerder speelde ze 14 jaar als linebacker, voornamelijk bij de Dallas Diamons in de Women’s Football Alliance. In 2014 werd ze bovendien de eerste vrouwelijke professionele footballspeler, kickers uitgezonderd, in een competitie voor mannen toen ze in actie kwam voor de Texas Revolution. Na haar actieve carrière ging ze bij diezelfde ploeg aan de slag als coach.

Het is niet geheel verrassend dat Bruce Arians, headcoach van de Cardinals, de man is die deze barrière doorbreekt. De vooruitstrevende coach liet op de site van de Cardinals weten dat het een logische stap is. “Coachen is niets meer dan onderwijzen. Als ik één ding van spelers hebt geleerd, is het: “Hoe ga je mij beter maken? Als je mij beter kunt maken, maakt het me niet uit of je de Green Hornet bent. Ik luister.” Ik geloof dat ze een geweldige kans heeft met deze ‘stage’ tijdens training camp om deuren voor zichzelf te openen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *