Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady moet vier wedstrijden brommen

New England Patriots quarterback Tom Brady mist de opening van het aankomende NFL-seizoen. De quarterback van de New England Patriots werd door Commissioner Roger Goodell vier wedstrijden geschorst. En alhoewel de spelverdeler de straf heeft aangevochten, blijft Goodell bij zijn besluit. Hij heeft namelijk concrete aanwijzingen dat Brady bewust bewijsmateriaal heeft vernietigd.

Tijdens het onderzoek rond Deflategate eind juni liet Brady namelijk expres een telefoon vernietigen. Die stap kan twee oorzaken hebben:

1) de quarterback weet wel degelijk weet dat hij een meer dan verwaarloosbaar aandeel heeft gehad in het opzettelijk leeg laten lopen van wedstrijdballen.

2) het vernietigen van de telefoon kan ook te maken hebben met een overdaad aan naaktfoto’s van mevrouw Gisele Bundchen, waarvan de quarterback liever niet wilde dat ze onder ogen kwamen van de onderzoekers.

Hoe dan ook: het onderzoek onthult in ieder geval dat Brady een frequent sms’er is. Met de telefoon, die hij volgens onderzoekers slechts vier maanden in gebruik had, werden in die periode meer dan 10.000 tekstberichten gestuurd.

Het vernietigen van de telefoon in kwestie pleit niet voor de toekomstig Hall of Famer. Het legt in ieder geval een smet op zijn legacy, die eerder al een deuk opliep door Spygate. Maar waar rook is, is vuur. Een telefoon door de shredder gooien is in ieder geval geen dagelijkse bezigheid.

Toch is het niet zeker dat we Brady niet aan de seizoenstart zien verschijnen. Kamp Brady stapt namelijk naar Federal Court. En zolang die zaak zich voortsleept, mag de quarterback doen alsof er niets aan de hand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *