Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eric Berry staat voor terugkeer

Goed nieuws voor de Kansas City Chiefs en Eric Berry: de safety kan weer beginnen met trainen en spelen. Bij Berry werd afgelopen december non-hodgkinlymfoom, een vorm van kanker uitgaande van de lymfeklieren, geconstateerd. Tot afgelopen juni werd hij hiervoor behandeld, maar dat is nu voorbij. Hij is schoon verklaard en mag weer gaan doen wat hij het liefste doet: football spelen.

Berry begint woensdag aan een mini-camp met quarterbacks, rookies en spelers die recentelijk geblesseerd waren. Zaterdag sluit hij aan bij het begin van training camp van Kansas City. De terugkeer van Berry is voor de Chiefs een welkome positieve boodschap voor dep loeg van Andy Reid. Sinds zijn entree in de NFL in 2010 is hij van onschatbare geweest voor de Chiefs, onder andere uitgedrukt in zijn drie Pro Bowl-nominaties. Vorig jaar kwam de diagnose als een enorme klap voor de spelers en zijn team. In zijn afwezigheid begonnen de Chiefs aan een reeks nederlagen die ervoor zorgde dat de ploeg de play-offs mistte.

Niet alleen op, maar ook naast het veld is Berry onmisbaar voor de Chiefs. Met zijn 26 jaar is hij een leider binnen de ploeg en ook maatschappelijk is hij zeer actief.

Het valt nog te bezien hoeveel Berry gaat spelen dit seizoen, maar zijn terugkeer op de gridiron is al een overwinning op zichzelf. We kunnen hem dan ook alleen maar ontzettend veel succes wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *