Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Le’Von Bell ziet schorsing teruggedraaid

Tot zijn eigen grote verbazing is de schorsing van Pittsburgh Steelers’ running back Le’Von Bell terug gebracht van drie tot twee wedstrijden. Bell moet de eerste games van het seizoen van de zijlijn bekijken, omdat hij in augustus vorig jaar gearresteerd werd wegens rijden onder invloed en in het bezit zijn van marihuana. Hij was op dat moment samen met teamgenoot LeGarrette Blount op weg naar een oefenwedstrijd. Door: Niels Root.

Hoewel misschien wel de hotste running back van het afgelopen seizoen zelf nog niet veel snapt van de strafvermindering, is de uitleg vrij simpel. De straf van drie wedstrijden schorsing werd uitgesproken volgens de nieuwe drugs policy van de NFL, terwijl het vergrijp zelf nog plaats vond onder de oude policy. De NFL en de NFL Player Association werden het eens dat Bell logischerwijs volgens de regels van die oude policy gestraft had moeten worden, hetgeen nu dus in de aftrek van een wedstrijd heeft geleid.

Afgelopen jaar was Bell goed voor maar liefst 1361 yards en acht touchdowns. Hij is hiermee de spil in de toch al indrukwekkende offense van de Steelers.  Door de strafvermindering mist de running back nu alleen de seizoensopener tegen New England Patriots en de thuiswedstrijd tegen San Francisco 49ers van week 2.  Als Pittsburgh een week later op bezoek moet bij St. Louis Rams is Bell weer van de partij. De van Carolina Panthers overgekomen DeAngelo Williams zal tegen de Patriots en 49ers in plaats van Bell starten.

Bell is uiteraard blij met het nieuws, maar wil er niet al te veel over kwijt. ‘Ik wil gewoon spelen en niet te veel bij alle details stil staan’, aldus de running back.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *