Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Boefje’ Galette krijgt tweede kans van Redskins

Binnen een week na zijn ontslag bij de New Orleans Saints heeft linebacker Junior Galette een nieuw thuis gevonden bij de Washington Redskins. Een tweede kans voor een man met vele juridische problemen. Niet voor de miljoenen die hij met zijn gedrag verspeelde in New Orleans, maar tegen het minimum loon.

De Washington Redskins zijn echter naarstig op zoek naar een talentvolle linebacker die de vertrokken Brian Orakpo kan doen vergeten. Galette produceerde de laatste twee jaar 22 sacks dus heeft een veelbelovende cv. Nu maar hopen dat zijn gedrag buiten de lijnen hem geen schorsing oplevert. Voor Washington is het echter een investering met een laag risico. De linebacker tekent voor slechts één seizoen tegen het NFL-minimum van 745.000 dollar.

Voor de Saints was vorige week de maat vol toen Junior Galette vrijkwam nadat hij 7 juli werd opgepakt met een verlopen rijbewijs in een onverzekerde auto met slechte remmen. Eerder dit jaar was hij al aangeklaagd voor het gewelddadig verwijderen van een vrouwelijke gast bij een huisfeestje. En er loopt nog een onderzoek naar opgedoken filmpjes uit 2013, waar iemand die lijkt op Galette knokkend op het strand onder meer een vrouw twee keer slaat met een riem. Galette’s advocaat ontkent overigens dat het zijn protegé is in het filmpje. Het optelsommetje van stoute dingen kostte de defensive team captain van de Saints desalniettemin zijn in 2014 getekende contract ter waarde van dik 41 miljoen dollar. De Saints pakten hier een cap-hit mee van 17 miljoen, waarmee je mag concluderen dat ze echt over de kook waren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *