Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Deflategate: moddergooien of schikken?

Het blijft rommelen in de beroepsprocedure rondom de Deflategate-schorsing van Tom Brady. Net nu het lijkt dat de NFL en de spelersvakbond NFL Player Association (die Brady vertegenwoordigen) gehoor geven aan het verzoek van de rechter om samen te werken aan een schikking, gooien de Patriots olie op het vuur door hun e-mailgeschiedenis naar de NFL openbaar te maken.

Rechter Richard Berman vroeg donderdag nog of de NFL en de NFLPA wilden stoppen met publiek te spreken over de Deflategate én of ze wilden samenwerken aan een schikking in deze zaak. Hier leek gehoor aan gegeven te worden, doordat de beide partijen met een gezamenlijk voorstel kwamen voor een versnelde behandeling van de beroepszaak. Zodat voor het seizoen alles afgerond kan zijn. De afgelopen week liet Commissioner Roger Goodell nog wel weten per brief dat de schorsing van vier wedstrijden gehandhaafd wordt. Mede op grond dat Tom Brady zijn telefoon sloopte waarop de opdracht zou hebben gestaan naar de equipment jongens om met de hardheid van de footballs te knoeien.

De Patriots gingen vrijdag in de tegenaanval door zo’n beetje de gehele e-mailgeschiedenis tussen de NFL en New England openbaar te maken. Hieruit blijkt vooral dat de NFL doof was voor de informatie van de Patriots bedoeld om de verkeerde informatie uit de media recht te zetten. En zo blijft het over en weer moddergooien.

Deze laatste zet kan weer een bom leggen onder de gewenste planning van de rechter om 12 augustus met een schikkingsvoorstel van de NFL en de NFLPA te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *