Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jets’ receiver verloren voor trainingskamp

Rookie receiver Devin Smith is uitgeschakeld voor de rest van het trainingskamp. Hij maakte een spectaculaire catch op vrijdag tijdens trainingskamp die de handen op elkaar bracht bij de fans en coaching-staff. Bij deze actie brak hij echter ook een aantal ribben.

Smith ving een van richting veranderde bal, maar vervolgens botste een verdediger op zijn nek en hoofd geraakt en kwam verkeerd naar op de grond. Erg zuur op de eerste trainingen, waar het volledige beschermende outfit nog niet gedragen werd. Hij speelde nog even door, maar moest uiteindelijk zelfs een nachtje in het ziekenhuis blijven met zijn gebroken ribben.

Zuur nieuws voor de New York Jets die Smith in de tweede ronde van de draft kozen als beoogd derde receiver achter Brandon Marshall en Eric Decker. Volgens diverse draft-reports was de receiver van Ohio State een ‘deep threat’ die nog wel wat werk nodig had om aan te passen aan de NFL. Erg zuur voor hem dat hij deze werktijd tijdens de trainingskamp-periode moet missen. Het zal zijn debuutjaar in de NFL minder spectaculair gaan maken als gehoopt.

Smith verwierf als college-speler bekendheid door in de Big Ten kampioenschapswedstrijd van 2014 vier ballen te vangen voor 137 yards en 3 touchdowns. In zijn gehele college-loopbaan ving hij 121 ballen voor 2503 yards en 30 touchdowns. Als hij dus een bal vangt, gaat hij ver en heb je 25% kans op een score. Zie wat highlights hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *