Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trade: Steelers halen Eagles’ cornerback Boykin

De Pittsburgh Steelers hebben een koopje gedaan met het binnenhalen van Brandon Boykin: één van de beste nickel cornerbacks van de NFL. De AFC North ploeg stuurt een vijfde ronde draftpick van 2016 naar de Philadelphia Eagles.

De Steelers konden wel wat hulp gebruiken in hun achterveld. Ike Taylor en Troy Polamalu gingen met pensioen en het enige antwoord in Pittsburgh was het draften van corners in ronde 2 en 4 en een safety in ronde 7. Geen free agents. Zelfs nu tweede ronde draftpick Senquez Golson met een schouderblessure op de PUP-list is geplaatst. Het binnenhalen van Boykin is dus een zekere en broodnodige kwaliteitsinjectie voor de Steelers. De prijs van slechts een vijfde ronde draftkeuze is een lage. Al kan het op basis van prestaties ook nog een vierde ronde keuze worden.

De Eagles verrassen met deze move. Er waren wel eerder geruchten van een trade voor Boykin, aangezien de cornerback in zijn laatste contractjaar zit en ze er nu nog iets voor konden krijgen. Echter, om zo je trainingskamp te beginnen is niet gebruikelijk. Waarschijnlijk is coach Chip Kelly tevreden met wat hij ziet bij de rest van zijn cornerbacks.

Boykin zelf is spekkoper. Hij is een topspeler in nickel-situaties, maar heeft zelf publiek laten weten ook corner te willen spelen aan de buitenkant. Die kans gaat hij bij de Steelers nu waarschijnlijk wél krijgen. Bovendien kan hij met een goed jaar direct een dik contract verdienen in Pittsburgh. Hij mag zich zonder direct melden in het trainingskamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *