Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vragen voor Training Camp: AFC North Edition

Met de NFL Training Camps in volle gang komt er eindelijk een einde aan de enorme droogte van de off season. Gridiron ging de lokale media van de verschillende teams in de AFC North af en keek wat zij, als best geïnformeerden bij de teams, zich afvragen tijdens training camp.


Baltimore Ravens

Hoe belangrijk was Torrey Smith? De ex-Raven speelt tegenwoordig voor de San Francisco 49’ers. Zijn absurde snelheid en diepe dreiging vormden een perfect wapen, gecombineerd met Joe Flacco’s raketarm. Rookie Breshad Perriman is naar alle verluidt heel goed. Hij is ook, en dat weten we zeker, een rookie. Steve Smith is een baas, maar ook, en dat weten we zeker, wéér een jaartje ouder. Na Justin Forsett kennen we hier geen enkele running back bij naam. Kan Baltimore het verlies van Smith opvangen?

Bonusvraag: Wie start er op tight end? Niet Owen Daniëls, die naar Denver is vertrokken. Niet Dennis Pitta, die helaas zwaar geblesseerd is…

Cincinnati Bengals

Kan iemand AJ Green even helpen? Green is een monster op de receiver positie, één van de beste ballenvangers in de league. Hij heeft geproduceerd als een Poolse schilder op speed, zonder een échte nummer twee optie naast zich te hebben. Als de Bengals een keertje verder willen komen in de play offs, moet er een receiver opstaan. Mohamed Sanu? Marvin Jones? Iemand anders?

Bonusvraag: Gaat de draft de Bengals opbreken? De eerste twee Cinci picks gingen, geheel niet-sexy, naar twee offensive linemen. Daar lag niet bepaald een ‘need’: De Bangals gaven de minste sacks op in de league, vorig jaar. Hun twee picks lijken vooral voor de toekomst gekozen, maar dat zou dit jaar wel eens pijn kunnen doen.

Cleveland Browns

Hoe is het met JOOOOOOOOHHNNNNYYYY FOOTBALLLLLL?!?!

Bonusvraag: Hoe is het met Justin Gilbert? De cornerback die vorig jaar als achtste gedraft werd had zijn eigen issues, maar had geluk dat Manziel een grotere clown bleek dan hij. Gilbert speelde wisselvallig, pakte lang niet elke snap, en Browns-eigenaar Jimmy Haslem ging ‘on record’ in zijn statement dat die knaap maar eens op moest groeien. Talent genoeg: Komt dat er uit, dit jaar?

Pittsburgh Steelers

Hebben de Pittsburgh Steelers de beste offense in de league, dit jaar? Ze hebben een top vijf of zes quarterback in Ben Roethlisberger. LeVeon Bell was een persoonlijke favoriet op running back, vorig jaar en hoe dan ook een top drie RB in de league. Antonio Brown is óók een top drie op zijn positie, wide receiver. Martavis Bryant liet vorig jaar al flashes zien en eigenlijk is de hele aanvallende poel erg diep. Roethlisberger komt van zijn beste seizoen als spelverdeler, hij rijpt als een franse kaas richting de prime van zijn carrière… Véél upside, voor de Pittsburgh offense.

Bonusvraag: Hoe belangrijk was Troy Polamalu? Troy Polamalu is met pensioen. Hij is een hall of famer, een highlight machine, één lompe brok intimidatie, een gezicht van de league… Maar hij was al een poosje niet zichzelf. De Steelers zouden zomaar een upgrade kunnen krijgen in de secondary (ook Ike Taylor was niet meer fantastisch). Enge gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *