Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bengals halen opmerkelijke receiver binnen

Greg Little is wederom onderdeel van Cincinnati Bengals. De receiver werd in oktober 2014 in allerijl aangetrokken om de geblesseerde Marvin Jones te vervangen, maar werd in februari van dit jaar alweer gereleased. Nu mag Little opnieuw zijn kunsten in The Queen City tonen, ditmaal als vervanger van Cobi Hamilton en rookie James Wright. Zij wisten de coaching staff niet te overtuigen en mochten vertrekken.

De deal is in meerdere opzichten opmerkelijk. Waarom zou je immers een receiver terughalen die in zijn eerste periode bij het team amper tot geen impact wist te maken. In 2014 speelde Little slechts zes wedstrijden en was daarin goed voor maar 69 yards. Zijn beste seizoen uit zijn carriere was zijn rookie-jaar bij Cleveland Browns, maar toen kwam de aanvaller ook niet verder dan 709 yards en twee touchdowns.

Geen directe versterking dus en de Bengals zitten nu niet bepaald verlegen om talentvolle receivers. Met A.J. Green, Mohamed Sanu, Marvin Jones, Bradon Tate, Denarius Moore en tight-end Tyler Eifert beschikt het team over een angstaanjagend goede luchtaanval. Tel daar de two-headed monster op de running back positie, Jeremy Hill en Giovani Bernard, bij op en dat lijkt de komst van Little eigenlijk zelfs overbodig.

Headcoach Marvin Lewis wil zijn quarterback Andy Dalton echter nog meer wapens geven dan hij al heeft en streeft naar een offense waar de tegenstander het letterlijk van in de broek doet. Little was zelfs een van de drie receivers die de afgelopen dagen door de Bengals getest werden. Santonio Holmes (Steelers, Jets en Bears) en David Nelson (Bills en Jets) waren de andere twee.

De keuze viel op Little en dat is volgens Lewis een win-win situatie. Little kent immers het offensive game plan van de Bengals en weet wat er van hem verwacht wordt, wat niet veel is. Hij moet puur als stand-in voor de receivers voor hem fungeren en zijn minuten meepikken. Voor Little zelf is het simpel: hij heeft weer een team. Win-win dus. Little heeft voor een jaar getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *