Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vragen voor Training Camp: AFC South Edition

Met de NFL Training Camps in volle gang komt er eindelijk een einde aan de enorme droogte van de off season. Gridiron ging de lokale media van de verschillende teams in de AFC South af en keek wat zij, als best geïnformeerden bij de teams, zich afvragen tijdens training camp.


Houston Texans

Is JJ Watt menselijk? Deze man, de beste overall speler in de NFL volgens deze blogger, domineert werkelijke alle statistieken op zijn positie. En buiten zijn positie, aangezien hij méér aanvallende touchdowns had (drie) dan Vernon Davis, Larry Fitzgerald, Vincent Jackson, Reggie Wayne, Wes Welker en Percy Harvin. Belangrijker: Watt domineerde op een lijn die dit jaar een gezonde JaDeveon Clowney toevoegt, de nummer één pick van vorig jaar die het afgelopen seizoen geblesseerd speelde.  Als Clowney ook maar half zo goed is als zijn college tape doet vermoeden? Shiiiiiiit.

Bonusvraag: Brian Hoyer of Ryan Mallett? De Houston Texans gaan geen rol van betekenis spelen, tenzij één van deze gasten zich op weet te werken tot een redelijke quarterback. Ze hebben de running game (Arian Foster), ze hebben wat receivers rondlopen. Nu nog een quarterback…

Indianapolis Colts

Zijn er genoeg ballen om rond te gaan in Indy? Hoe vaak gaat Andrew Luck passen, per wedstrijd? 44 Keer gemiddeld? Andre Johnson, T.Y. Hilton. Dat zijn twee hele goede receivers, en daar komt rookie Phillip Dorsett bij, een eerste ronde-pick met enorme upside. Tight ends Dwayne Allen en Coby Fleener kunnen ook een balletje vangen… Hoe wordt dat verdeeld?

Bonusvraag: En kan de O-line dat aan? Want Andrew Luck heeft al véél vaker op zijn gat gelegen dan zou moeten. Luck wordt alom gezien als de beste quarterback die de afgelopen – zoveel – jaar uit de draft is gekomen. Hij is de komende twaalf, vijftien jaar de QB van de Colts. Die wil je heel houden.

Jacksonville Jaguars

Gaan we een wedstrijd kijken van de Jags? Antwoord: Nope.

Bonusvraag: Kunnen Blake Bortles en Julius Thomas een legitieme 1-2 punch worden in de league? Tight ends kunnen vaak als vangnetje fungeren voor jonge quarterbacks die een snelle optie nodig hebben. Thomas is een prima receiver vanaf de tight end spot. Met defenses die zich op hem moeten richten, zou Marqise Lee wat meer ruimte (en productie) kunnen krijgen.

Tennessee Titans

Wat is de invloed van Dick LeBeau? Als ontwerper en coach van de fameuze Pittsburgh zone-blitz defenses wordt LeBeau alom gerespecteerd als een verdedigend genie. De Titans gaven vorig jaar ongeveer honderd punten per wedstrijd weg: Kan LeBeau vroeg na zijn komst een defense installeren die de Titans respectabel maakt, aan die kant van de bal?

Bonusvraag: Is Marcus Mariota klaar voor de NFL? Vóór de draft maakten mensen zich al zorgen over Mariota’s readyness omdat hij in een compleet andere offense speelde, bij Oregon. Niet alleen dat, de quarterback tekende ook pas laat zijn contract bij Tennessee. Staat er een productieve Marcus in week 1, of krijgen we een rookie campagne met de nodige bulten en gaten, onderweg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *