Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Het laatste uur heeft geslagen voor deze Baltimore Raven

Toen de Baltimore Ravens twee drafts geleden een hoog aangeprezen safety van de universiteit van Florida toevoegden, waren de berichten niets dan positief. Matt Elam had met zijn harde speeltstijl zich in de SEC op kaart gezet als een meedogenloze hitter die uitstekend werk kon verrichten in de box als 8e verdediger tegen de run. En zelfs in de passing game liet hij bij tijd en wijlen zien zijn mannetje te kunnen staan. Nu zijn strong safeties vaak niet de spelers die het diepe midden kunnen verdedigen of bij slot receivers met geweldig voetenwerk kunnen blijven, ze heten niet allemaal Kam Chancellor, maar Elam was veelbelovend.

Aan het begin van zijn derde seizoen, zijn er echter meer vraagtekens dat duidelijke antwoorden. Elam heeft bewezen moeite te hebben in de passing game en in de run game niet een onverschrokken slot op de deur te zijn. Het noopte de Ravens tot het aantrekken van Kendrick Lewis, die tot zover in het off season indruk maakte. Lewis maakte goede kans de basisplaats naast free safety Will Hill, die eindelijk zijn demonen heeft verslagen en indruk maakt met zijn ridicule atletisch vermogen, af te dwingen.

Elam had wel stappen gemaakt dit offseason, volgens de coaching staf. Maar nu blijkt dat het waarschijnlijk allemaal voor niets is geweest. Elam scheurde deze week zijn biceps spier af en het lijkt erop dat hij het gehele seizoen zal missen. Weg kans op het reanimeren van de loopbaan. Elam doet er goed aan zich volledig te richten op 2016 en in de beste vorm van zijn leven te verschijnen. Anders is de NFL voor Matt Elam niets meer dan Not For Long. De man werd beroemd door zijn eigen contractonderhandelingen te voeren als eerste ronde draft pick en daarmee ongeveer $200.000 bespaarde. Maar als hij op deze voet verder gaat, hoeft hij zich over zaakwaarnemers in ieder geval niet druk te maken. Charles Greene van Ballers kan hem vertellen dat, onderhandelingen bij de locale Chevy dealer altijd zonder zaakwaarnemer geschieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *