Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vragen voor Training Camp: AFC West Edition

Met de NFL Training Camps in volle gang komt er eindelijk een einde aan de enorme droogte van de off season. Gridiron ging de lokale media van de verschillende teams in de AFC West af en keek wat zij, als best geïnformeerden bij de teams, zich afvragen tijdens training camp.


Denver Broncos

Is Peyton Manning ‘done’? Aan de ene kant weten we nog veel te goed hoe Manning er tijdens de laatste weken van het seizoen en de play offs uit zag: De man kon geen bal verder dan 10 yards plaatsen, bewoog met de gratie en souplesse van een Alphense hijskraan en leek gewoon klaar voor zijn pensioen. Maar: Hij was vrij heftig geblesseerd aan zijn bovenbeen en zette nog steeds een prima statline neer. Is hij volledig hersteld? Kan hij weer een 5000 yards seizoen persen?

Bonusvraag: Wordt dit een breakthrough jaar voor CJ Anderson? De running back had vorig jaar al leuke stats (4.7 yards per carry). De komst van coach Gary Kubiak, die Arian Foster een ster maakte in Houston, én de wens om Manning gezond te houden, zou wel eens méér runs en carries voor Anderson kunnen betekenen.

Kansas City Chiefs

Gaat Marcus Peters vanaf week 1 produceren? De lokale media maken zich zorgen dat Peters als startende corner wel eens een bullseye op z’n rug kan hebben. De Chiefs hebben een goede pass rush, prima defense, maar één zwakke schakel in je secondary kan dat verpesten. Peters viel in de draft om persoonlijke redenen, maar heeft genoeg talent om Kansas City in de top van de verdedigende rankings te houden.

Bonusvraag: Zit er rek in het spel van Alex Smith? Zoals al 10000 keer gezegd: Precies nul receiving touchdowns door Chiefs wide receiers, vorig jaar. Travis Kelce (TE) is een wapen, die kan nog beter worden. Jeremy Maclin kwam over van Philadelphia. De excuses zijn op, voor Smith. De Chiefs moeten, ook door de lucht, punten gaan noteren. Jamaal Charles kan niet alles doen!

Oakland Raiders

Wordt Khalil Mack een top-zoveel verdediger op zijn positie? Hoewel hij ‘slechts ‘ vier sacks had in zijn rookie seizoen vorig jaar, is het niet moeilijk te zien wat speler Mack kan zijn als outside rusher of defensive end. Hij heeft al verschillende high light plays gemaakt, en de Raiders zoeken die productie op meer cosntante basis. Oakland was vorig jaar tragisch slecht in het tackelen van de quarterback (22 sacks). Een betere Mack gaat dat nummer omhoog brengen.

Bonusvraag: Hoe zit het met de offense? David Carr had een prima rookie seizoen, eigenlijk: 21 touchdowns en 12 interceptions. Hij heeft schijnbaar de work ethic om het dit seizoen nog veel beter te doen. Als Carr een respectabele quarterback blijkt, en de defense maakt stappen, is Oakland voor het eerst in jaren weer respectabel.

San Diego Chargers

Kunnen we ooit nog voor de San Diego Chargers juichen? Antwoord: Nee, hadden ze Ricky Tjong-a-Tjoe maar niet moeten laten gaan.

Bonusvraag: Ligt Eric Weddle’s toekomst in San Diego? Persoonlijke favoriet, die Weddle, die als een maniak over die secondary heerst. Maar hij heeft geen long term deal en zei een paar dagen geleden nog min-of-meer klaar te zijn met die goeiekopen koekenbakkers in San Diego. Hij beloofde tegelijk zijn ziel- en zaligheid te geven voor de Bolts, maar lukt dat wel? Als hij volgend jaar ergens anders heen wil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *