Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ghent Gators verhuizen naar nieuwe locatie.

De Ghent Gators spelen al ongeveer vier jaar in het Universitair Sportstadion Russ. Doordat de locatie de Universiteit Gent handenvol geld kost, kozen ze er voor om de locatie niet verder te exploiteren. Die beslissing zorgde voor een stopzetting van de samenwerking tussen de stad Gent en de UGent. De Gators zullen hierdoor noodgedwongen moeten verhuizen.

De nieuwe locatie wordt een sportveld in de Borluutstraat in Sint-Denijs-Westrem (net buiten Gent). De stad Gent zal het veld opnieuw inrichten, permanente football belijning aanbrengen en goalposts plaatsen.

Head Coach Roald Piqueur is teleurgesteld over de verplichte verhuizing maar de nieuwe locatie is volgens hem toch veelbelovend. “De verhuis heeft voor- en nadelen. Nadeel is dat we verder verwijderd zijn van het centrum en dus iets moeilijker gaan kunnen rekruteren, maar Sint Denijs heeft redelijk wat jonge gezinnen dus dat biedt dan weer mogelijkheden voor jeugd.”

Ook hun tribune zullen de Gators missen. Als enige ploeg in de FAFL met een eigen stadion zal het toch aanpassen zijn aan de nieuwe locatie. Hoewel de rest rest van het terrein veelbelovend is. Ruime kleedkamers, veel douches en een mooie opbergruimte verzachten toch een beetje het verlies van de vorige toplocatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *