Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Problemen in backfield Houston Texans

Het is niet bepaald een fijne periode om als running back van de Houston Texans door het leven te gaan. De sterspeler van de offense van Houston, Arian Foster, moet onder het mes en mist waarschijnlijk meer dan de helft van het seizoen. Dat betekent dat de backups in actie moeten komen, maar ook die kampen na minder dan een week in training al met pijntjes. Kopzorgen dus voor headcoach Bill O’Brien.

Foster blesseerde zich maandag tijdens de eerste training van zijn ploeg in full gear aan zijn lies. Een dag later moest Alfred Blue, de eerstvolgende in de pikorde, van het veld worden gedragen, maar uiteindelijk bleek dat om kramp te gaan. Next up: Chris Polk, maar ook die bleef begin deze week aan de kant vanwege een hamstringblessure. Al met al een redelijk rampzalige twee dagen voor de running backs in Houston.

Uiteindelijk viel het wel mee met de laatste twee. Toen de stofwolken waren opgetrokken kwam er één man naar voren die in de absentie van Foster mag gaan excelleren: Blue. Toch lijken de Texans naarstig op zoek naar een waardige vervanger voor Foster en lijken ze niet overtuigd van het feit dat Blue het in zijn eentje kan. Ray Rice wordt door sommigen geopperd. Aangezien O’Brien met zijn verleden bij Penn State wel een schandaaltje gewend is, kan een gokje geen kwaad.

Wie zich afvraagt hoe lang Foster precies aan de kant staat: volgens een vooraanstaand dokter kost deze blessure de running back twee á drie maanden. Dat zou betekenen dat hij in oktober al terugkeert en een groot deel van het seizoen mee pakt. Enige nadeel is dat hij bijna het gehele trainingskamp heeft gemist. Daarnaast is er natuurlijk altij de mogelijkheid om JJ Watt te proberen als running back. Wat kan die man niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *