Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cru krijgt belangrijke offensive lineman terug

Crusader offensive lineman en international AJ Duin plakt er nog een seizoen aan vast. De geruchten na de gewonnen Tulip Bowl op Alphen waren stevig. Een aantal prominente Crusaders zou na de finale de cleats aan de wilgen hangen, waaronder Ronald Hein, Joey Kraan en AJ Duin. Door Stephan Pront.

Met zes Tulip Bowl ringen onder zijn riem heeft de mastodont een flinke stempel gedrukt op het Amsterdamse football en niemand misgunt hem zijn welverdiende pensioen. Maar zoals wel vaker is afstand nemen makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in het geval van AJ, die nog opmerkelijk gezond is na 11 seizoenen in de ere-divisie.

“Ik ben gelukkig nog nooit tegen een echt zware blessure aangelopen in al die seizoenen. Voel me supergoed en heb nog zeker een paar goede jaren football in me zitten”, aldus de specialist uit de loopgraven. “Er staan volgend seizoen weer prachtige dingen op stapel. De EFL wedstrijden en natuurlijk het verdedigen van het landskampioenschap, maar ook het broederschap en het ’family’-gevoel hebben een grote rol gespeeld in mijn beslissing”

Dat AJ een belangrijke rol zal spelen in het komend seizoen, zal dan ook niemand verbazen. Hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om de Tulip Bowl te prolongeren en zal dan ook een cruciale rol vervullen in die queeste.

Langzamerhand druppelen de Amsterdamse spelers weer binnen van hun welverdiende vakanties en zijn inmiddels weer begonnen in de sportschool en op de atletiekbaan in voorbereiding op de eerste veldtrainingen. De internationals uit de Amsterdamse selectie volgen een aangepast programma met het oog op de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen België eind oktober. Tickets bestellen voor die interland doe je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *