Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lang verwacht, toch gekomen! CFL-debuut Sam

Een week na de Canal Pride is er weer een feestje met een roze randje. Afgelopen nacht is defensive end Michael Sam de eerste openlijk homoseksuele speler geworden met een officiële wedstrijd in het professionele American Football. Niet in zijn gehoopte NFL, maar bij de ruimdenkende Canadese noorderburen.

Het was overigens een compleet nietszeggend debuut. Michael Sam kwam slechts een aantal plays in het veld en wist nog geen deuk in een pakje boter te tackelen. Geen statistieken. Hij beschreef het naderhand desondanks als een kippenvelmoment. Zijn ploeg, de Montreal Alouettes, verloren overigens opnieuw. Met 26-23 waren de Ottawa Redblacks te sterk.

Het blijft uniek dat het debuut er sowieso kwam. Kort nadat de Montreal Alouettes hem een contract aanboden bij gebrek aan NFL-interesse, vertrok Michael Sam alweer uit trainingskamp wegens privé-omstandigheden. Algemeen werd aangenomen dat Sam de druk niet aankon en dat de voormalig SEC defensive player of the year voortijdig klaar was met zijn loopbaan. Hij keerde terug, maar is nog altijd niet echt wedstrijdfit. Zijn optreden afgelopen nacht was helaas ook geen statement voor meer speeltijd.

De komende wedstrijden moeten uitwijzen of Michael Sam alsnog wat van zijn carrière kan maken. Speeltijd in de luwte van de CFL moet hem helpen de focus terug te brengen op het spelletje zelf. Vooralsnog haalt hij alleen de ‘headlines’ vanwege zijn seksuele geaardheid.

Fotocredit: cfl.ca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *