Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ster linebacker kan de zon weer zien

Cincinnati Bengals linebacker Vontaze Burfict is weer terug op het trainingsveld. Na een slepende knieblessure, die hem vrijwel het gehele afgelopen seizoen aan de kant hield, liet een van de belangrijkste verdedigers van de Bengals begin deze week voor het eerst weer zijn gezicht zien bij de team-practises. Foto: Bleacher Report. Tekst: Niels Root.

Hoewel de speler nog niet actief deel nam aan de training en hij volgens headcoach Marvin Lewis met name ‘weer eens de zon wilde zien’, gaf zijn aanwezigheid een enorme boost aan zowel het team als aan zichzelf. Vol energie moedigde hij zijn ploeggenoten al schreeuwend aan.

Toch houdt Lewis nog een slag om de arm over de kansen dat zijn sterverdediger klaar zal zijn voor de start van het seizoen. “Gelukkig zie ik beter dan ik hoor. We gaan niets forceren en doen het rustig aan. Pas als ik echt zie dat hij er klaar voor is, zal Vontaze weer meetrainen. Hij moet begrijpen dat hij nog steeds in zijn herstelfase zit, hoe graag hij ook wil.”

Burfict kwam in 2012 als undrafted rookie volledig uit het niets in de basis van de Bengals terecht. In zijn eerste twee seizoenen was hij goed voor respectievelijk 127 en 171 tackles. Daarmee werd hij niet alleen de beste en meest gevreesde linebacker van zijn ploeg, maar zelfs van de hele NFL. In 2013 werd hij beloond met een uitverkiezing naar de Pro Bowl en daarmee was hij de eerste Bengals-linebacker sinds Jim LeClair uit 1976 die dit voor elkaar kreeg.

Cincinnati Bengals opent het seizoen op 13 september uit tegen Oakland Raiders. Wil je niets van deze wedstrijd missen? Neem dan een abonnement op NFL Gamepass. Als je via de button rechtsboven bestelt, dan krijg je er bovendien een gratis halfjaarabonnement van Gridiron bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *