Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders terug in Eerste Divisie

Lelystad Commanders komt in het seizoen 2015-2016 uit met een seniorenteam in de eerste divisie American football. Dat blijkt uit het nieuwe competitieschema dat gisteren is rondgestuurd door de AFBN Wedstrijdcommissie. Ook de Maastricht Wildcats dingen komend seizoen in deze divisie weer mee naar de prijzen. Voor beide teams betekent het een comeback op gebied van senioren tackle competitie.

“Een wederopstanding wil ik het niet noemen,” zegt Frank van Deventer, die aangeeft dat de Commanders in alle andere categorieën gewoon waren vertegenwoordigd. “Wij hebben deze stap de afgelopen maanden met bestuur en enkele commissies kunnen bewerkstelligen. Competitie spelen aankomend seizoen was een must voor de toekomst van onze vereniging, daar was de stuurgroep het er over eens. Het was erop of eronder, anders hadden we met een grote leegloop te maken gehad.”

Lelystad trok zich voor de start van het vorige seizoen terug uit de competitie. De formatie werd in het seizoen daarvoor notabene kampioen. Met de bijbehorende promotie naar de Eredivisie had de ploeg echter direct een uitdaging om aan het minimum aantal spelers te voldoen. “De fase daarna schreven enkele spelers zich uit en na goed overleg legde ook de headcoach zijn functie neer,” zo herinnert Van Deventer zich. Het was erg jammer, want na een mooie en verdiende titel gingen wij als team hierna alleen maar achteruit.”

De afgelopen tijd is de groep in footballshape gekomen. “Het potentie in deze groep is groot,” aldus Van Deventer. De Eerste Divisie is dus gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *