Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rodgers neemt streak Mariota niet serieus

American Football is een sport van cijfertjes, statistieken en feitjes. Werkelijk alles wordt bijgehouden en onder een vergrootglas gehouden. Met name in de trainingskampen turven verschillende journalisten en coaches wat af om vervolgens tot de meest nutteloze conclusies te komen.

Het verhaal van dit off-season gaat over de precisie van Tennessee Titans rookie quarterback Marcus Mariota. De kersverse spelverdeler heeft tot op heden nog geen enkele interceptie voor zijn nieuwe werkgever gegooid. Bij geen enkele training kwam de bal in de handen van een verdediger terecht. Het is de natte droom van iedere hoofdcoach, ware het niet dat het slechts om trainingsballetjes zonder enkele vorm van echte druk gaat. Toch wordt de streak nauwlettend in de gaten gehouden door alles en iedereen die een mening over American Football heeft.

Zo ook door Aaron Rodger. De quarterback van de Packers behoort al jaren tot de meest constante en beste spelverdelers van de NFL. Echter: hij gooide in de oefencampagne naar het nieuwe seizoen toe al vijf interceptions, waar de teller bij Mariota dus nog op nul staat. Daar tegenover staat weer dat Rodgers gedurende het gehele afgelopen seizoen ook slechts vijf maal de bal bij de tegenpartij inleverde. Het valt nog maar te zien of Mariota dit komend jaar voor elkaar krijgt.

“Het gooien van interceptions is juist een belangrijk onderdeel van het trainingskamp. Op die manier krijg je een goed beeld van de receivers: wie heeft er wel betrouwbare handen en wie niet. Het gaat om het gevoel tussen de quarterback en zijn receivers. Wat heb je aan elkaar, hoe moet je jouw receivers aangooien, wie vangt de bal onder druk en wie niet. Dat is informatie die je als quarterback moet verzamelen en in dat proces horen nu eenmaal interceptions”, aldus Rodgers op PackersNews.com

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *