Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Buccaneers leggen reïncarnatie Derrick Brooks langer vast

De Tampa Bay Buccaneers snakken naar de successen van een decennium geleden. De verdedigende hoogtijdagen met Warren Sapp, Derrick Brooks en John Lynch worden dusdanig geromantiseerd dat Lavonte David zondag spekkoper werd. De outside linebacker werd met een contractverlenging van vijf jaar ter waarde van 50,25 miljoen dollar de duurste speler in de NFL op zijn positie.

In Tampa Bay zien ze in David de reïncarnatie van Derrick Brooks. Samen met Sapp en Lynch waren zij jarenlang het gezicht van de Bucs. Vorig jaar werd defensive lineman Gerald McCoy al langer vastgelegd. McCoy en David zijn momenteel de enige klasse spelers die ze bij de (momenteel) slechtste franchise uit de NFL hebben. Het duo wordt door de organisatie, zeker door hun contracten, als het ultieme helden-duo gepositioneerd. Helden creëren een band en moeten de fans in Tampa Bay houden.

David heeft zijn contract overigens wel aardig verdiend. In armzalige tijden sinds hij gekozen werd in de draft van 2012 (2e ronde, red.) wist hij statistisch te excelleren. Wat ongetwijfeld makkelijker was in een ondermaats team. Waarschijnlijk is dat de reden dat hij nog nooit in de Pro Bowl werd verkozen door fans en media. Wel bereikte hij al in zijn tweede seizoen de status van All Pro.

Nu ook Lavonte David is vastgelegd kan de hele organisatie de aandacht weer focussen op first overall draft pick Jameis Winston. Als hij de belofte waarmaakt kan er zowaar een nieuwe held opstaan. En de quarterback kan in zijn slipstream dan 2e jaarsprof receiver Mike Evans meeslepen. Misschien wordt het dan nog wel eens wat in Tampa Bay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *