Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Smith Player of the week bij de New Yorker Lions

Opmerkelijk nieuws vanuit Duitsland, de Nederlandse running back Chris Smith werd deze week verkozen tot ‘player of the week’. Met 127 yards op veertien carries en één touchdown was hij de uitblinker bij de New Yorker Lions in de wedstrijd tegen de Berlin Rebels.

‘Toen mij werd verteld dat ik de MVP was het als een verrassing voor mij’ reageerde Smith achteraf. De running back van de New Yorker Lions vond wel van zichzelf dat hij een goede wedstrijd had gespeeld maar toch had hij het niet verwacht om tot MVP van de wedstrijd uitgeroepen te worden. Hoewel Smith zeer blij is met de persoonlijke award benadrukte hij wel dat het team op de eerste plaats komt. Smith wil niet actief op jacht gaan naar een tweede player of the week trofee. Elke week een sterke prestatie neerzetten en een goed niveau halen om zo zijn team vooruit te helpen is voor hem veel belangrijker.

De reden voor zijn goede spel deze week is dat de running back zich comfortabeler begint te voelen binnen de ploeg en dat hij met de offense vertrouwd geraakt. Zijn korte aanpassingsperiode heeft Smith te danken aan zijn omkadering: ‘Ik heb veel hulp en coaching gehad van de head coach en running back coach’, maar ook aan zijn collega’s. Running Back David Mccants heeft een soort van mentorrol op zich genomen volgens Smith en heeft zo de aanpassingsperiode mee verkort. Heel aangenaam vond Smith want nu kan hij zich meer focussen op het spelen zelf en minder op het leren van een nieuw systeem en playbook. Wij bij Gridiron hopen al vast om nog meer van Chris Smith te zien in de volgende wedstrijden van de New Yorker Lions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *