Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Steve Smith Sr. hangt ze aan de wilgen na 2015

Baltimore Ravens wide receiver Steve Smith Sr. heeft aangekondigd dat hij aan zijn vijftiende en laatste seizoen in de NFL gaat beginnen. Gedurende meer dan 10 jaar kon Smith bij de beste receivers in de NFL worden gerekend. Als speler van 1,75m paste hij echter niet binnen de traditionele kenmerken van een number one receiver. Zijn hele carrière is hij in de weer geweest om zich te verzetten tegen deze vooroordelen. Deze gigantische chip op zijn schouder zorgde ervoor dat hij steeds groter speelde dan hij was en gevreesd werd bij alle cornerbacks in de league. Als leider van een groep onervaren en grotendeels onbekende receivers in Baltimore, zal er nog een laatste keer veel worden verwacht van nummer 89. (Foto: Getty Images)

De receiver is hiernaast ongetwijfeld gekend als één van de meest mondige spelers in de NFL. De legendarische quotes volgen overal waar hij verschijnt. Zo is zijn “Ice up, son”, gericht aan Aqib Talib na een wedstrijd in november 2013 onsterfelijk geworden.

De 36-jarige receiver kwam al in 2001 als third round pick van de Carolina Panthers in de NFL. Hij bleef bij het team tot na het seizoen 2013: hij werd op de keien gezet en vertrok richting Baltimore. Hier bewees hij het ongelijk van de Panthers door op 35-jarige leeftijd een 1000-yard seizoen uit de benen te schudden. In zijn veertien seizoenen behaalde hij 5 keer de pro bowl, belandde hij twee keer op een All-Pro team als een receiver en één keer als returner. Acht keer haalde hij ook minstens 1000 yards receiving in een seizoen.

Zijn grootste successen haalde hij bij de Carolina Panthers. Het eerste van de twee grootste hoogtepunten van zijn carrière is ongetwijfeld het behalen van een plekje in de Super Bowl na het seizoen 2003. In dat jaar ging hij voor het eerst over de 1000 yards, hetgeen zijn team een Super Bowlwedstrijd opleverde tegen de New England Patriots. Deze wedstrijd werd echter wel verloren. In 2005 had hij zijn meest succesvolle jaar op persoonlijk vlak. Terugkomend uit blessure, behaalde hij meer dan 1500 yards op 103 catches, met 12 touchdowns. Dit leverde hem de wide receiver triple crown op als leider in alle categorieën in de NFL, een verdienste alleen geëvenaard door Jerry Rice (1990) en Sterling Sharpe (1992).

Of de grote Steve Smith ooit in de Hall of Fame terecht komt valt af te wachten en lijkt eerder onwaarschijnlijk gezien de concurrentie op zijn positie. Bij de start van het seizoen is hij 14de aller tijden in receiving yards, 18de in receptions en 33ste in touchdowns. Hier bij Gridiron zijn we er van overtuigd dat hij het op termijn zeker verdiend. Een mooi slotakkoord zou hem in ieder geval weer een stukje dichter bij de beroemde Hall brengen. Steve Smith zal dan ook klaar zijn om er nog een laatste seizoen tegen aan te vliegen.

“put your goggles on cause there’s going to be blood and guts everywhere.

 

Volg het laatste seizoen van Steve Smith Sr. via NFL Gamepass. Bestel je abonnement nu via de button op de site in de rechterbovenhoek en krijg er een gratis NFL-abonnement bij van Gridiron Football Magazine (halfjaar) t.w.v. 14,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *