Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andy Dalton mag spieken bij Eli Manning

Cincinnati Bengals en New York Giants hebben de afgelopen twee dagen gezamenlijke team-practices gehouden. Op deze manier kunnen de teams wat makkelijker tegen elkaar oefenen om zo nog voor het pre-season begint al het gevoel wat wedstrijdritme en iets serieuzere tegenstand op te doen. Met name voor Bengals quarterback Andy Dalton bleken de scrimmages met de Giants van groot belang. Zijn headcoach Marvin Lewis liet namelijk weten dat hij hoopte dat zijn spelverdeler gekeken en geleerd had van zijn collega aan de overkant, Eli Manning.

“In 2012 hadden we al een gezamenlijk trainingskamp met Atlanta Falcons. Toen kon Andy afkijken bij Matt Ryan en nu kan hij dat opnieuw doen bij Eli Manning. Deze twee quarterbacks gaan een aantal jaartjes langer mee dan Andy en hij kan veel van hun ervaring opsteken”, aldus Lewis.

Hoewel de Bengals onder ‘The Red Rifle’ vier maal achtereen de playoffs haalden, wist de ploeg nog geen enkele maal een wedstrijd in het post-season te winnen. Dit tot grote frustratie van de fans, de coach en het team zelf. Manning daarentegen leidde zijn ploeg tweemaal tot de Super Bowl winst.

Dalton zelf reageert nuchter op het commentaar van zijn coach: “Eli is een aardige gozer en ik heb hem weer wat beter leren kennen. Natuurlijk komt hij uit een geweldige quarterback familie. Peyton ken ik dan wat minder goed, maar hun vader Archie heb ik ook al een aantal maal ontmoet (red: Archie Manning speelde in de jaren ’70 en ’80 voor resp. New Orleans Saints, Houston Oilers en Minnesota Vikings en ontving tweemaal een uitverkiezing voor de Pro Bowl). Het is gewoon leuk om het veld te delen met iemand die al wat prijzen gewonnen heeft.”

Aankomende vrijdag staan de Bengals en de Giants opnieuw tegenover elkaar in de eerste week van het officiele pre-season. De wedstrijd kun je alleen live zien met een NFL Gamepass abonnement. Bestel NFL Gamepass via de buttons op de site van Gridiron en je krijgt er een gratis jaarabonnement op het magazine Gridiron bij.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *