Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philip Rivers ondertekent dan toch nieuw contract bij Chargers

Quarterback Philip Rivers verlengde zijn nog één jaar lopende contract met vier jaar. Tussen 2016 en 2019 zal hij $83,25 miljoen verdienen. $65 miljoen daarvan wordt momenteel aangeduid als guaranteed. Het nieuwe contract sluit een periode van onduidelijkheid over de toekomst van Rivers in San Diego af. (Foto: cbssports.com)

De 5-voudige pro bowler lijkt ondanks zijn hoge draftslot jaarlijks ondergewaardeerd. Dit is niet geheel verwonderlijk wanneer je tussen Eli Manning en Ben Roethlisberger wordt geselecteerd in de 2004 draft. Beide quarterbacks wonnen al twee Super Bowls, hetgeen Rivers tot op heden nog niet lukte. Na een aantal mindere seizoenen onder ex-head coach Norv Turner, behoorde hij de afgelopen twee seizoenen echter ongetwijfeld bij de tien beste quarterbacks in de NFL. Analysewebsite Pro Football Focus beschouwde hem als de derde en achtste beste quarterback in 2013 en 2014. Het afgelopen seizoen gooide hij nog voor 4286 yards en 31 touchdowns.

Met het contract wordt meteen een einde gemaakt aan een lange periode van twijfels, waarin het er lange tijd op leek dat de vierde pick van de 2004 NFL draft niet wilde verlengen. De belangrijkste reden die hij hiervoor aangaf, was de onzekerheid over de toekomst van de franchise en de mogelijke verhuis naar Los Angeles. Als gevolg hiervan doken er voor de NFL draft geruchten op over een mogelijke trade naar ex- Chargers offensive coordinator Ken Whisenhunt in Tennessee. Zover kwam het uiteindelijk niet nadat alle plooien werden gladgestreken met de hulp van een mooie opslag.

Indien Rivers zijn contract niet had verlengd was het gebruik van de franchise tag onvermijdelijk geweest in 2016. Dit zou de Chargers minstens $25 miljoen hebben gekost, terwijl Rivers geen zekerheid zou krijgen op lange termijn. Voor een dan 34 jaar oude quarterback die de voorbije jaren met verschillende blessures speelde, waaronder problemen met de rug het afgelopen seizoen, is dit allesbehalve ideaal.

De ongeveer $21 miljoen die hij gaat verdienen per jaar, maakt van Rivers de best betaalde quarterback die nog nooit een Super Bowl heeft gewonnen. Hiermee blijft hij quarterbacks als Matt Ryan en Cam Newton net voor. Ben Roethlisberger verdient dan weer net wat meer. Gezien het niveau dat Philip Rivers de voorbije seizoenen haalde, lijkt dit een eerlijk contract.

Hoogstwaarschijnlijk zal zijn contract ook de basis vormen voor nieuwe onderhandelingen tussen Eli Manning en de Giants. En ook Andrew Luck zal nog wel een stukje meer willen verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *