Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Percy Harvin haalt uit naar zijn ex

Percy Harvin heeft zijn draai helemaal gevonden in bij de Bills. De sfeer, de mentaliteit van zijn ploeggenoten, Buffalo is als een warm bad voor de ster-receiver. Hoe anders was dat een jaar geleden toen hij uitkwam voor Seattle Seahawks en daar op zijn zachtst gezegd niet uit de verf kwam.

In de anderhalf seizoen dat de speler in The Emeral City verbleef, speelde hij slechts zes wedstrijden. Blessures (heup en hersenschudding) hielden hem het grootste gedeelte aan de kant, maar ook zijn ploeggenoten boden volgens Harvin veel onnodige weerstand.

‘Ze gedroegen zich als een stelletje kleuters. Golden Tate en Doug Baldwin waren het ergst van allemaal. Waarschijnlijk voelden ze zich bedreigd door mijn aanwezigheid, omdat we op dezelfde positie spelen. In hun ogen stal ik hun reps. Omdat de Seahawks het seizoen daarvoor de NFC Championship finale hadden bereikt, vonden ze dat ze mij niet nodig hadden en dat lieten ze duidelijk merken’, vertelt Harvin aan The Buffalo News.

Vooral Baldwin krijgt er van langs. ‘Iedereen noemde hem Tough Dog of Angry Dog. Blijkbaar wilde hij zich naar zijn ploeggenoten toe bewijzen, want hij zocht steeds weer de confrontatie met mij op. In het begin liep ik nog weg en probeerde de verstandigste te zijn. Maar hij bleef maar komen. Hij vroeg er gewoon om.’

Harvin doelt op het handgemeen dat hij met Baldwin zou hebben gehad en hem daarbij een dreun tegen zijn kin zou hebben gegeven. Daarnaast kreeg Harvin het ook aan de stok met quarterback Russell Wilson en sloeg hij Tate een blauwe oog. Het is maar goed dat zijn ploeggenoten in Buffalo de receiver wel begrijpen en waarderen.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *