Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eli Manning wil geld zien

Serieus geld. De quarterback van de New York Giants, Eli Manning, is niet van plan zich schappelijk op te stellen in de onderhandelingen over een nieuwe contract. De tweevoudig winnaar van de Super Bowl wil de best betaalde quarterback van de NFL worden.

En dat is een flinke eis voor een spelverdeler die de afgelopen jaren nogal eens onder vuur heeft gelegen. Tijdens zijn carrière heeft Manning veel last gehad van twijfelaars, maar ondertussen heeft de ploeg uit de Big Apple wel twee keer de hoofdprijs bezorgd. Die twee troffees ziet Manning als een bevestiging dat hij het recht heeft om exorbitante salariseisen te stellen. Dit jaar staat Manning voor $17 miljoen op de payroll van de Giants, dankzij een contract dat hij in 2009 tekende: zes jaar, $97.5 miljoen. Aaron Rodgers van de Green Bay Packers topt de lijst van jaarlijkse salarissen met $22 miljoen.

Manning is dit offseason niet de eerste quarterback die serieus geld zoekt. Russell Wilson tekende nieuw contract waardoor hij $21.9 miljoen gemiddeld gaat verdienen, Ben Roethlisberger middelt iets minder: $21.85 miljoen. Zij worden qua gemiddeldes op de voet gevolgd door Philip Rivers ($20.81 miljoen) en Cam Newton ($20.76 miljoen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *