Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nose tackle en veganist: het dieet van David Carter

David Carter is een defensive tackle in de NFL, spelend voor de Chicago Bears. Carter werd al in 2011 gedraft door de Arizona Cardinals als sixth round pick. Na twee grotendeels onopvallende jaren spendeerde hij het seizoen 2013 in Dallas. Na mislukte passages in training camp bij de Raiders en de Jaguars in 2014, vecht hij nu voor zijn NFL-leven in Chicago. Deze opsomming lijkt op de omzwervingen van veel NFL-spelers, Carters verhaal is echter om één reden erg opvallend: de nose tackle weegt 136 kilogram, maar is een overtuigd veganist. (Foto: twitter)

De 27-jarige leek vorig jaar aan het einde van zijn NFL loopbaan. Hij woog minder dan 130kg en probeerde zich in de ploeg te knokken bij de Raiders terwijl ook zijn gewicht omhoog moest. Hij voegde daarom liters melk aan zijn al zware dieet toe. Ondertussen had hij ook veel last van zijn schouder, streed hij tegen tendinitis en waren drie vingers in zijn hand gevoelloos, hetgeen hij toeschreef aan zijn constante strijd in de trenches. Een documentaire over veganisme waarin de link tussen zuivel en tendinitis werd gelegd deed zijn ogen opengaan. Carter gooide zijn dieet om en één jaar later voelt hij zich sterker dan ooit. Het eerste dat hij at was een bonenburger en sindsdien keek hij niet meer om naar vlees of zuivel.

Zijn plantaardige dieet kostte hem in eerste instantie een kleine 20kg, maar hij was sneller en gezonder dan ooit en, niet onbelangrijk, pijnvrij. De weg naar boven was niet eenvoudig, maar ondertussen is zijn gewicht opnieuw waar het moet zijn en strijdt hij voor een plaats op het 53-man roster van de Bears. Om zijn gewicht te behouden moet hij echter 10 000 calorieën per dag eten, vier keer de aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen man. Om dit via plantaardige producten binnen te krijgen, moet hij elke twee uur eten. De nose tackle zou dan ook maar al te graag eens een maaltijd overslaan.

Een gemiddelde dag voor Carter ziet er als volgt uit:

Ontbijt
Havermoutpap met hennep, proteïnepoeder, bananen en bessen

Snack
Een smoothie van 586ml met cannellinibonen, bananen, aardbeien en spirulina.

Lunch
Bruine rijst en zwarte bonen met avocado en kaas gemaakt van cashewnoten

Snack
Opnieuw een smoothie van 586ml

Een tweede lunch
Nog wat meer van de bruine rijst en zwarte bonen

Snack
Opnieuw dezelfde smoothie van 586ml

Dinner
Couscous met ajuin, look, spinazie en paprika’s

Snack
Om af te sluiten werkt hij nog een smoothie van 586ml naar binnen

Als David Carter één ding bewijst, is het wel dat veganisten geen kleine, slappe mannetjes hoeven te zijn. Met de juiste wilskracht en hard (heel hard!) werk, is het mogelijk om een defensive line te verankeren als nose guard.

 

Bron: GQ magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *