Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Reggie Wayne trekt naar New England

Ex-Colts wide receiver Reggie Wayne begint aan een nieuw avontuur bij de New England Patriots. De 36 jaar oude receiver zat al een tijdje te wachten op een nieuwe kans nadat zijn contract bij de Indianapolis Colts niet werd verlengd na het afgelopen seizoen. Wayne was al lang een favoriet van head coach Bill Belichik, het komt dan ook niet als een verrassing dat de Patriots een flier nemen op de veteran. (Foto: Heavy.com)

De zesvoudige pro bowl receiver ving in zijn carrière ballen van voornamelijk Peyton Manning en Andrew Luck en haalde zo 14345 yards en 80 touchdowns op in veertien seizoenen. Onderweg won hij ook een Super Bowl, haalde hij 8 keer minstens 1000 yard op en werd hij drie keer verkozen als All-Pro. Een mooie cv eens hij in aanmerking komt voor de Hall of Fame binnen een aantal jaar.

In 2013 scheurde Wayne echter zijn ACL en het voorbije seizoen was hij niet meer zo beweeglijk als tijdens zijn topjaren, hetgeen zich reflecteerde in zijn spelniveau. Hij ving vorig jaar nog wel 64 ballen voor 779 yards en twee touchdowns, maar hij speelde niet meer zo’n centrale rol in de aanval van de Colts als in de jaren daarvoor. In de play-offs haalde hij zelfs nog maar 12 yards op in drie wedstrijden. Het wil dan ook veel zeggen dat de Colts geen interesse meer hadden om de receiver te laten bijtekenen nadat ze in 2012 er alles aan deden om hem niet samen met Manning te laten vertrekken.

Wayne nam tijdens het weekend deel aan een fysiek onderzoek in Foxborough, waarna hij een contract voor één jaar kreeg voorgeschoteld. De Patriots zijn er dus van overtuigd dat hij nog iets in de tank nu hij gerecupereerd is van operaties aan zijn triceps en zijn knie tijdens het tussenseizoen. Een herboren Wayne kan de Patriots zeker nog diensten bewijzen. Hier voor hoeft hij niet meer de sterkste receiver zijn op fysiek gebied, zijn ervaring en intelligentie kunnen veel goedmaken.  Het is echter nog af te wachten of zijn leeftijd en de opeenstapeling van blessures hem zijn explosiviteit niet definitief hebben afgenomen.

Zijn voetbalintelligentie en zijn reputatie als modelprof zullen hem in ieder geval helpen om een band te vormen met Tom Brady. Het is echter allesbehalve een zekerheid dat Wayne zich op het 53-man roster kan knokken. De gelegenheid is er in ieder geval wel nu Edelman en Lafell al enkele weken geblesseerd zijn en ook verschillende back-ups met blessures sukkelen.

De receiver zal waarschijnlijk strijden met nieuwkomer Brandon Gibson, voormalig UDFA Brian Tyms en 2013 draft picks Josh Boyce en Aaron Dobson voor twee posities na Julian Edelman, Danny Amendola, Brandon Lafell en Special Teams kapitein Matthew Slater. Afwachten of Reggie Wayne de komende weken nog genoeg kan laten zien om zijn carrière nog even te verlengen.

Update: Brandon Gibson werd naar Injured Reserve gestuurd met een knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen de Saints. Waynes misschien wel belangrijkste concurrent voor positie van vierde receiver verdwijnt zo uit de race.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *