Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De preseason maakt slachtoffers in wedstrijd tussen Packers en Steelers

Afgelopen zondag speelden de Green Bay Packers hun tweede wedstrijd van de preseason tegen de Pittsburgh Steelers op Heinz Field. Beide ploegen kwamen niet ongehavend uit de strijd, hetgeen de discussie rond de zin en onzin van de betekenisloze wedstrijden voor het seizoen nog eens aanwakkerde. Packers receiver Jordy Nelson is ongetwijfeld de grootste naam op de blessurelijst na de wedstrijd, hij viel uit voor de rest van het seizoen met een gescheurde ACL, maar ook onder andere Steelers center Maurkice Pouncey viel geblesseerd uit. (Foto: cbssports.com)

Jordy Nelson behoort al enkele jaren tot de beste receivers in de NFL, maar leek pas vorig jaar echt de erkenning te krijgen die hij verdient. Na een seizoen met 98 catches en 1519 yards, werd hij afgelopen seizoen verkozen als first team All-Pro. Samen met Randall Cobb vormde hij misschien wel het meest gevaarlijke wide receiverduo in de NFL.

Het verlies van een speler van dit kaliber voor een heel seizoen komt dan ook zwaar aan bij één van de favorieten voor de Super Bowl. De druk op tweedejaars receiver Davante Adams zal nu echter wel toenemen, maar ook rookie Ty Montgomery en Jeff Janis zullen meer moeten laten zien. Dit betekent echter niet dat er paniek zal ontstaan in Green Bay. Zolang Rodgers aan het hoofd staat van de offense, zal er altijd rekening moeten worden gehouden met de Packers.

Pittsburgh Steelers center en veelvoudige pro bowler Maurkice Pouncey brak dan weer zijn enkel nadat er iemand op viel terwijl hij en block zette voor running back Le’Veon Bell. Om de breuk te herstellen zal een operatie nodig zijn, de Steelers hopen hem wel nog te recupereren tijdens het reguliere seizoen. Ondertussen krijgt de continuïteit van de offensive line van de Steelers wel een grote klap nu ze hun anker voor onbepaalde tijd kwijt zijn.

Hiernaast vielen ook tweedejaars defensive end Stephon Tuitt en back-up quarterback Bruce Gradkowski uit voor de Steelers. Vooral het verlies van startende defensive end Tuitt is opnieuw een aderlating voor de Steelers aangezien ook hij enkele weken zal missen met een enkelblessure. Bij de Packers viel de vaak onderschatte offensive guard TJ Lang ten slotte uit met een hersenschudding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *