Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions maken jacht op plaats in de selectie

Vandaag is in Arnhem het eerste Dutch Lions trainingskamp van het jaar begonnen. Een selectie van maar liefst 83 spelers meldde zich gisteren vol goede moed in Arnhem. Op het spel staat een felbegeerde plaats in de selectie van de Lions. Het hoogst haalbare in Nederland.

Niet eerder zagen velen van deze selectie zoveel gretig talent bij elkaar. Dit is zonder twijfel de beste groep die de Lions in het afgelopen decennium samen heeft weten te brengen. Om een voorbeeld te geven. Er zijn maar liefst 17 wide receivers die een plek proberen af te dwingen in het uiteindelijke groepje van zes à zeven man.

De wekker ging vanochtend om 06:45 en de mannen stonden om 8 uur in de ochtend al vol bepakt op het veld. De eerste training verliep vrij soepel. Zeker gezien het feit dat velen voor het eerst samen spelen. Het is duidelijk dat er genoeg football kennis is en dat maakt het uitvoeren van playbook, dat geheel vernieuwd is, een stuk eenvoudiger.

Berend van der Zaag is een van de spelers die in Arnhem voor een roster spot strijdt.  De voormalig Alphen Eagles receiver is weer terug van weg geweest na een langdurige blessure. Van der Zaag is zonder twijfel één van de meest getalenteerde spelers van het land. Hij beschikt over geweldige handen en het vermogen om vrij te komen op elke play. Hij liet in de eerste training direct zien dat hij gezond is en klaar is om plays te maken voor de selectie. Zijn chemie met QB Richard Bouthoorn is super en het was duidelijk dat Bouthoorn erg enthousiast was zijn favoriete speeltje weer te mogen verwelkomen. Van der Zaag over de training; “Het ging lekker. Het was lang geleden dat ik op een veld mocht staan, maar ik viel direct weer in mijn patroon.”

Het playbook is geheel vernieuwd door coach Pepijn Mendonca en zijn offensive coaches. We vroegen Berend naar het playbook. “Ik moet eerlijk zeggen, dat het playbook bekend is. Ik ken het nog van Alphen. De terminologie is vernieuwd maar de plays zijn vrijwel hetzelfde. Dus dat is prettig werken.”

Over zijn verwachtingen ten aanzien van een plaats in de selectie was Van der Zaag duidelijk.
“Zoals ik zei, ik heb lang niet gespeeld maar ik doe mijn stinkende best. Ik verwacht stiekem wel een plek in de selectie, maar ben me er goed van bewust dat er enorm veel talent rond loopt. Het is een leuke spelersgroep dus ik ga er alles aan doen om een plek te bemachtigen.”

We wensen Berend en de rest van de selectie succes in het bemachtigen van een plek in de selectie. Want meer nog dan andere jaren, is dat dit jaar een geweldige uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *