Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions gaan tot aan het gaatje

Op de laatste dag van het selectieweekend voor Dutch Lions werden de 83 deelnemers vooral getest op hun uithoudingsvermogen. Nadat zij op zaterdag een volle dag hadden getraind werden zij onderworpen aan de ultieme test of zij het slopende leven van een reizend football international aan zouden kunnen. Foto & tekst: Cherie Fotografie.

Zowel ’s ochtends als ’s middags stonden er een stevige warming up, uitputtende positie drills en plays op het programma. ’s Morgens vroeg kreeg men een ongeplande koude douche uit de voorbijtrekkende wolken en ’s middags hadden de weergoden een tropische zon op het menu gezet. Al met al een realistisch scenario voor een interland wedstrijd.

Dit alles deed geen afbreuk aan het enthousiasme van de geharde atleten die na de eerste selectie waren overgebleven. Hoewel men te kennen gaf al behoorlijk vermoeid te zijn, was dit niet te zien aan de prestaties bij de oefeningen. Iedereen ging vol voor de zo gewilde plaats in het Nederlands team.

Tussen de bedrijven door genoot men tijdens dit uitstekend georganiseerde  trainingskamp van calorierijke maaltijden in de kantine en op het gezellige terras van de Arnhem Falcons midden in de Gelderse bossen.
Dit team kreeg vandaag ook nog bezoek van de jonge fan Joerie, die graag had meegetraind. De gezondheid van deze jeugdige patiënt liet het helaas niet toe. Samen met zijn ouders genoot hij echter volop vanaf de zijlijn en de spelers deden uiteraard hun uiterste best om dit bezoek voor hem tot een onvergetelijke belevenis te maken.

De coaches krijgen nog een harde dobber aan het reduceren van de groep tot 55 man. Iets dat de komende twee dagen staat te gebeuren. Wie uiteindelijk overblijft gaat op 24 oktober aanstaande mee naar Waalwijk voor de interland tegen België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *