Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Onduidelijkheid over ‘hersenschudding’ RGIII

Had Robert Griffin III nu wel of geen hersenschudding en zo ja, was hij fit genoeg om te spelen afgelopen weekend? Die vragen zorgden ervoor dat er nogal wat speculaties rezen, zowel bij fans en media als bij de Washington Redskins zelf. Het antwoord kwam vlak voor het duel van de ploeg tegen de Baltimore Ravens: ja RGIII heeft een hersenschudding en nee, hij is niet fit genoeg om te spelen. Sterker nog, zijn status voor de openingswedstrijd tegen de Miami Dolphins is in gevaar.

Afgelopen donderdag vertelde een onafhankelijk specialist aan de Redskins dat Griffin zijn test zou doorstaan en dat hij zaterdag gewoon in actie kon komen. Niets bleek minder waar. Een dag later, na het verder evalueren van de testresultaten, kwam diezelfde specialist terug op zijn bevindingen. Het komt nogal lomp over en, volgens de Redskins zelf, geheel toevallig is het weer Washington dat in een slecht daglicht komt te staan.

Headcoach Jay Gruden wil echter even alles op een rijtje zetten en zijn ploeg zuiveren: dit alles was geenszins de schuld van de Redskins. “Wij zijn net verbaasd als iedereen. Mensen moeten begrijpen dat dit niets te maken heeft met de Redskins. Ik weet dat mensen ons willen afschilderen als incompetent, maar dit had niks met ons te maken. Het was een geheel onafhankelijke dokter.”

De hele discussie rond RGIII geeft Kirk Cousins de kans om zich weer in de kijker  te spelen. De backup had vorig jaar een dramatische vuurdoop, maar laat zich in het voorseizoen van zijn beste kant zien. Tegen de Ravens wist hij 20 van de 27 passes bij een teamgenoot te krijgen voor 190 yards, een touchdown en een interception. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze week duidelijk wordt wie de Redskins gaat leiden tegen de Dolphins, maar Gruden wil die beslissing zo lang mogelijk uitstellen. In ieder geval totdat hij zekerheid heeft over de status van Griffin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *