Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fred Jackson moet op zoek naar nieuwe werkgever

Fred Jackson werd gecut door de Buffalo Bills na 8 jaar trouwe dienst. De running back uit het kleine Coe College kwam na passages in de Indoor Football League en NFL Europe in 2006 bij de Buffalo Bills terecht. Hier knokte hij zich al snel in de harten van de fans door zijn inzet en prestaties. Zijn sterkste seizoen kwam in 2009, toen hij meer dan 1000 yards ophaalde. In 8 seizoenen haalde hij 5646 yards op en scoorde hij 30 rushing touchdowns. Zelden was hij echter de onbetwiste titularis, hoog gedrafte spelers als Marshawn Lynch en CJ Spiller kregen vaak de voorkeur. (Foto: zimbio.com)

Zijn ontslag komt enigszins als een verrassing nu Rex Ryan zijn offense wil centreren rond de run met Tyrod Taylor als quarterback. Jackson is echter al 34 en sukkelde al eens met blessures de voorbije jaren, ook komt er $2,5 miljoen vrij in salary cap ruimte. Met het aantrekken van LeSean McCoy was het al duidelijk dat zijn aandeel in de aanval van de Bills zou slinken, door zijn release kiezen de Bills er nu voor om hun backfield te verjongen. Rookie Karlos Williams, Bryce Brown en Boobie Dixon zullen nu strijden om de tweede plaats op de depth chart.

Hoewel Jackson op zijn 34 niet meer de meest explosieve rusher in de NFL is, zal hij de teams waarschijnlijk voor het uitkiezen hebben. Vorig jaar haalde hij nog 525 yards op in 14 wedstrijden, hij is dus zeker nog niet versleten. Teams om in de gaten te houden met nood aan extra concurrentie op de running back positie zijn onder andere New England, Cleveland en Houston.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *