Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook de Raiders geloven niet meer in Trent Richardson

Running back Trent Richardson mag op zoek naar zijn vierde team in vier jaar. De 25-jarige running back werd gecut door de Oakland Raiders bij het verkleinen van hun roster naar 53 spelers. Zij zijn al het derde team dat de voormalige derde pick in de 2012 draft, na Andrew Luck en Robert Griffin, aan de kant zet. Zijn status als één van de grootste draft busts van de laatste jaren, en één van de zoveelste van de Cleveland Browns, werd zo opnieuw verstevigd.

Trent Richardson werd al na twee wedstrijden in zijn tweede seizoen van de Cleveland Browns naar de Indianapolis Colts verscheept. Hoewel hij in zijn eerste seizoen amper 3,6 yards per carry kon ophalen, met weliswaar 11 rushing touchdowns, geloofden de Colts nog steeds in het talent van de ex-Alabama running back. Zij gaven nog een first round pick in de 2014 draft aan de Browns voor het contract van Richardson, een beslissing waar ze al snel spijt van kregen. Na een kleine twee jaar kwam ook zijn verhaal in Indianapolis ten einde. In twee seizoen bij de Colts haalde hij telkens rond de 500 yards op aan niet veel meer dan 3 yards per carry. Dit maakte van hem één van de slechtste running backs in de league.

In het tussenseizoen gaven de Raiders Richardson een laatste kans om te voldoen aan de hype voorafgaand aan de draft. In drie preseasonwedstrijden kon hij de coaches er echter niet van overtuigen dat zijn twijfels achter de scrimmagelijn verleden tijd waren. De power back maakte nog steeds slechte beslissingen en had niet genoeg accelaratie meer in de benen om een meerwaarde te betekenen voor het team. Ondanks de $600 000 dollar die hij gegarandeerd kreeg in zijn contract, staat hij nu opnieuw op straat.

De Raiders gaan nu verder met starter Latavius Murray, receiving back Roy Helu, Marcel Reece en Taiwan Jones. Er werd vorig jaar nog getracht om Jones om te scholen tot cornerback nadat hij weinig liet zien in zijn eerste seizoenen als running back. Dat Richardson zich nu niet in de ploeg kan knokken met Jones als voornaamste concurrentie, wil veel zeggen over de diepe val van de voormalige first round pick. De kans dat Richardson nog een nieuwe kans zal krijgen in de NFL lijkt dan ook eerder klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *