Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jaguars willen tot 2030 in Londen blijven spelen

Jacksonville Jaguars eigenaar Shad Khan vertelde dinsdag dat hij graag nog verschillende jaren in Londen wil blijven spelen. Het vierjarige contract om elk jaar één thuiswedstrijd in Wembley af te werken, loopt na 2016 af. De excentrieke eigenaar zou dit echter graag verlengd zien, zelfs tot 2030 indien mogelijk.

Khan gaf aan dat de wedstrijden in Londen het belangrijkste element zijn geweest in de stabilisatie van het team. De wedstrijden voor 90 000 mensen in het Londense Wembley Stadium geven het team veel meer zichtbaarheid, een grotere schare aan (Europese) fans en dus meer inkomsten.

Dit alles betekent niet dat Shad Khan, overigens ook eigenaar van voetbalclub Fulham FC, de Jacksonville Jaguars permanent wil verhuizen. “For us, London and Jacksonville is almost a great marriage made in heaven, I would expect the NFL may be looking at other areas, other markets to develop, but we want to have a focus and Jacksonville supplemented with London is our focus.”

Een contract met een duur van veertien jaar lijkt op het eerste zicht misschien geen goede zaak voor een mogelijke definitieve verhuis van een team naar Europa. Het succes van de International Series in Wembley is echter hoe dan ook onmiskenbaar, een teken dat de sport alleen maar aan populariteit toeneemt in Europa. Het ontbreken van een Londense franchise zal dan ook weinig veranderen aan de Europese groei van de NFL.

De Jaguars hopen dat ze dit jaar op de zevende speeldag de Buffalo Bills kunnen afhouden om een eerste wedstrijd in Londen te winnen. De twee andere wedstrijden van de International Series zijn dit jaar de Jets tegen de Dolphins (vierde speeldag) en de Lions tegen de Chiefs (achtste speeldag).

Mis niets van deze Londense wedstrijden en bestel NFL Gamepass via de button op deze site en krijg een abonnement voor een half jaar op Gridiron magazine t.w.v. 14,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *