Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady 1, Roger Goodell 0

De New England Patriots hebben in de eerste vier weken van het seizoen gewoon de beschikking over quarterback Tom Brady. Rechter Richard Berman, de edelachtbare die de zaak onder zijn hoede had, heeft de sterspeler gelijk gegeven in zijn zaak tegen de NFL en Commissioner Roger Goodell in het bijzonder. Laatstgenoemde had Brady de schorsing opgelegd naar aanleiding van zijn ‘aandeel’ in DeflateGate.

Berman liet donderdag in een statement weten dat ‘geen enkele speler in wat voor mate dan ook op de hoogte was van het ongeoorloofd leeg laten lopen van ballen’. Bovendien kan volgens Berman niet worden bewezen dat Brady niet heeft meegewerkt aan het onderzoek naar zijn persoon.

De verwachting is dat de NFL in beroep gaat tegen de uitspraak, maar dit is hoe dan ook een grote overwinning voor ‘kamp Brady’ en een flinke knauw voor Goodell, de man die de schorsing had opgelegd. De commissioner beriep zich op de strafmaten in de ‘Policy on Anabolic Steroids and Related Substances’, maar de rechtbank vond dat dit niet als een adequate meetstaf kon dienen voor deze straf.

Het is niet de eerste keer dat een straf van Goodell door de rechtbank ongedaan wordt gemaakt. Ook Ben Roehtlisberger, de New Orleans Saints, Ray Rice, Adrian Peterson en Greg Hardy hadden al succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *