Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tebow als koploper naar finish voor Eagles’ clipboard

Tim Tebow heeft vannacht goede zaken gedaan om de ‘final cuts’ te overleven bij de Philadelphia Eagles. Met twee touchdowns in de laatste pre-seasonwedstrijd was hij stukken beter dan zijn concurrent Matt Barkley om een plekje als derde quarterback. 

Bij de Eagles zijn Sam Bradford en Mark Sanchez de zekerheidjes als quarterbacks. Als geen van beide geblesseerd raakt is de plek als derde quarterback vooral een garantie op weinig speeltijd en veel innige omhelzingen met de clipboard aan de zijlijn. Maar zelfs dat moet beter klinken voor Tebow dan werkeloos thuiszitten, zoals hij de afgelopen twee seizoenen deed.

Voor de wedstrijd werd al gespeculeerd dat Barkley er niet goed voorstond. Het gooien van een schamele 45 yards en een touchdown voor hij naar de kant ging, deden hem dan niet veel goeds. Tebow was 11 uit 17 met 189 passing yards, twee touchdowns en een interception. Bovendien liep hij 32 yards bij elkaar in vier pogingen. Juist die mobiliteit over de grond kan de doorslag geven voor hoofdcoach Chip Kelly als hij vandaag en morgen zijn telefoontjes gaat maken voor de final cuts.

De ‘Chip’ lijkt in ieder geval op de ‘shoulder’ van Tim Tebow. Kunnen we toch nog een keer een echte ‘Tebowing’ zien in het reguliere seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *