Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Utah verpest Harbaugh’s debuut

De Jim Harbaugh-era bij de Michigan Wolverines is begonnen met een nederlaag. De ploeg verloor donderdagavond zijn openingswedstrijd van de Utah Utes: 24-17.

De hype rond Harbaugh was de afgelopen maanden zorgvuldig opgebouwd en bereikte donderdag tot nu toe zijn hoogtepunt. De voormalig headcoach van de San Francisco 49ers, Stanford Cardinal en de University of San Diego was niet van het tv-scherm af te slaan en fungeerde als bliksemafleider voor de rest van zijn ploeg. Dat was maar goed ook, want Michigan bakte er weinig van in haar eerste duel onder Harbaugh. Met name de offense zag er weinig anders uit dan vorig seizoen, toen de Wolverines een dramatisch jaar kenden. Quarterback Jake Rudock kreeg veel kansen, maar gooide op belangrijke momenten interceptions. Een schitterende touchdowncatch van Jake Butt gaf de ploeg nog hoop, maar een late pick-six van Utah’s Justin Thomas bezegelde het lot van Harbaugh en Michigan.

Harbaugh erkende dat zijn ploeg in de eerste helft niet zichzelf was.  “Ik vond dat we voor rust te voorzichtig speelden en niet van de bal kwamen zoals we moeten. We misten wat gaten, onze backs misten de gaten. Alles moeten groeien en beter worden en ik denk dat dit al gebeurde terwijl de wedstrijd aan de gang was.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Harbaugh’s debuut bij een nieuwe ploeg wordt verpest. Hetzelfde gebeurde in 2007 bij Stanford en in 2004 bij San Diego. Opvallend genoeg scoorden de ploegen van Harbaugh allemaal 17 punten bij hun eerste nederlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *